הגדרת איבוד שתן בלתי רצוני וצניחת אברי המין
איבוד שתן בלתי רצוני וצניחת אברי המין הם מצבים רפואיים המשפיעים על נשים רבות, במיוחד לאחר לידות מרובות או בגיל המעבר. איבוד שתן בלתי רצוני מתבטא בחוסר יכולת לשלוט על השתן, בעוד שצניחת אברי המין כוללת ירידה של הרחם, שלפוחית השתן או הרקטום לתוך הנרתיק.
תסמינים
תסמינים כוללים דליפת שתן בזמן שיעול, צחוק או פעילות גופנית, תחושת כובד או לחץ באגן, כאבים בזמן קיום יחסי מין, וקושי בריקון שלפוחית השתן. נשים עשויות לחוות גם תחושת גוש בנרתיק או מחוץ לו.
שיטות אבחון
אבחון מתבצע באמצעות בדיקה גופנית, בדיקות שתן, ובדיקות הדמיה כמו אולטרסאונד או MRI. רופא נשים יכול לבצע בדיקה פנימית כדי להעריך את מצב האיברים ולבדוק את מידת הצניחה.
אפשרויות טיפול
טיפול כולל תרגילי קיגל לחיזוק שרירי האגן, שימוש בטבעות פיסריות, וטיפולים תרופתיים. במקרים חמורים יותר, ייתכן צורך בניתוח לתיקון הצניחה או השתלת רשת לתמיכה באיברים.
הכנה
הכנה כוללת שיחות עם הרופא על מטרות הטיפול והסיכונים האפשריים. יש לבצע בדיקות דם ושתן לפני הניתוח, ולהפסיק נטילת תרופות מסוימות לפי הנחיות הרופא.
פרטי טיפול
הטיפול הכירורגי מתבצע בהרדמה כללית או אזורית, וכולל תיקון הצניחה באמצעות תפרים או השתלת רשת. הניתוח עשוי להימשך מספר שעות, ולאחריו יש צורך במעקב רפואי צמוד.
סיכונים
סיכונים כוללים זיהום, דימום, כאבים, ותופעות לוואי מההרדמה. יש להיות מודעים לכך שהניתוח עשוי לא לפתור את הבעיה לחלוטין, וייתכן צורך בטיפולים נוספים בעתיד.
טיפול לאחר
מעקב קבוע חשוב להצלחת הטיפול. יש לקבוע פגישות תקופתיות עם הרופא לבדיקת ההחלמה, ולהקפיד על תרגילי קיגל לחיזוק שרירי האגן. יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת במשך מספר שבועות לאחר הניתוח.
*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.