speciality-background dots image dots image

אבלציה של הפרעות קצת לב

אבלציה של הפרעות קצב לב היא הליך מתקדם להרס מבוקר של רקמת לב הגורמת להפרעות קצב. ההליך מציע פתרון ארוך טווח ומשפר איכות חיים.

נבחרת הרופאים - אבלציה של הפרעות קצת לב

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

צינתורי לבצנתור וסטנטצנתור כליליצנתורי לבצנתורים כליליים מורכביםקוצב לבאבלציה והשתלות קוצביםאבלציה של הפרעות קצת לבאבלציה פרפור ורפרוף פרוזדוריםהרחבת בלוןאבלציהאבלציה (צריבה)הפרעות קצב אבלציותקרדיולוגיה פולשניתקרדיולוגיה - צנתורקרדיולוגיה התערבותיתמום לבבדיקות מאמץהולטר לחץ דםמחלות לברופא קרדיולוגאקו לב - ילדיםמניעת מחלות לבמניעת מחלות לב וכלי לםהולטר לביתר לחץ דםמחלות קרדיווסקולריותקרדיולוגיה למבוגריםבדיקות הולטרים - א.ק.גטיפול לאחר אוטם שריר הלבשומני הדם וסיכון קרדיומטבוליהפרעות קצבדפיברילטוראקו לב – מבוגרים וילדיםאקו לב במאמץאי ספיקת לבארגומטריהבדיקות אקו לבאקגאקוקרדיוגרפיהאקו-קרדיוגרפיהאוטם שריר הלבהיפוכי מקצב חשמלייםPericarditis & Myocarditisהולטר EEGהולטר אקגהפרעות קצב לבחוסר פעימות לבטרשת עורקים ותעוקת חזהייעוץ קרדיולוגיבדיקות לב לא פולשניותמחלות לב והפרעות קצב לבמחלות לב מסתמיותמחלות מסתםמחלות מסתמיםקרדיולוגיה מחלות לבקרדיולוגיה קליניתקרדיולוגיה תעסוקתיתמחלות שריר הלבלחץ דםמחלה קורונלית (כלילית)קרדיולוגיה ואקו לבקרדיולוגיה לא פולשנית

מהי אבלציה של הפרעות קצב לב?

אבלציה של הפרעות קצב לב היא הליך רפואי מתקדם המשמש לטיפול בהפרעות קצב שונות. ההליך כולל הרס מבוקר של רקמת לב קטנה הגורמת להפרעת הקצב, באמצעות אנרגיה תרמית או קור.

סוגי הפרעות קצב מטופלות

  • טכיקרדיה על-חדרית
  • פרפור פרוזדורים
  • רפרוף פרוזדורים
  • טכיקרדיה חדרית
  • תסמונת וולף-פרקינסון-וייט

תהליך האבלציה

  1. הרדמה מקומית או כללית
  2. החדרת צנתרים דרך כלי דם בירך או בצוואר
  3. מיפוי חשמלי של הלב לאיתור מקור הפרעת הקצב
  4. העברת אנרגיה (גלי רדיו או קור) לרקמה הבעייתית
  5. בדיקת יעילות הטיפול

יתרונות האבלציה

אבלציה מציעה פתרון ארוך טווח להפרעות קצב, לעיתים קרובות ללא צורך בטיפול תרופתי מתמשך. היא משפרת את איכות החיים ומפחיתה את הסיכון לסיבוכים הקשורים להפרעות קצב כרוניות.

סיכונים אפשריים

  • דימום או זיהום באתר החדרת הצנתר
  • פגיעה בכלי דם או במבני לב סמוכים
  • הפרעות קצב חדשות
  • במקרים נדירים, צורך בקוצב לב

הכנה לאבלציה

לפני ההליך, יש לעבור בדיקות דם, א.ק.ג ואקו לב. יש להימנע מאכילה ושתייה למשך מספר שעות לפני ההליך ולדווח לרופא על כל התרופות הנלקחות באופן קבוע.

לאחר ההליך

רוב המטופלים משתחררים תוך 24 שעות. יש להימנע ממאמץ פיזי למשך מספר ימים ולעקוב אחר הנחיות הרופא. מעקב רפואי חשוב להערכת יעילות הטיפול ולזיהוי סיבוכים אפשריים.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.