speciality-background dots image dots image

אאורטה עורקי רגליים

טיפול בבעיות באאורטה ובעורקי הרגליים חיוני לשיפור זרימת הדם ומניעת סיבוכים חמורים. חשוב להתייעץ עם רופא מומחה לקביעת הטיפול המתאים.

נבחרת הרופאים - אאורטה עורקי רגליים

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

עורקי צווארטיפול בעורקיםאאורטה עורקי רגלייםעורקי הבטן והרגלייםעורקי רגלייםאאורטה בטניתמחלות וסקולריותכירורגיה אנדווסקולריתורידים עמוקים ושיטחייםמחלות כלי דםמחלות כלי דם פריפרייםמחלות לב ומחלות כלי הדםהיצרות עורק התרדמההעלמת ורידים ונימיםהעלמת כלי דםורידיםורידים בולטיםטיפול בורידים הטרשהטיפול בנימיםטיפול נימים ברדיוטיפול בנימים (קופרוז) בפניםנגעים וסקולריםנימים וורידיםניתוחי ורידיםניתוחי ורידים ברגלייםניתוחי כלי דםניתוחי קרוטיסניתוחים תחת שיקוףצינטור כלי דם בצווארצינתורי כלי דםשיטות להעלמת ורידיםכלי דם

הגדרת אאורטה ועורקי רגליים

האאורטה היא העורק הראשי בגוף, המסתעף לעורקי הרגליים. בעיות בזרימת הדם באזורים אלה, כגון היצרות או חסימה, עלולות לגרום לכאבים ברגליים ולסיבוכים חמורים.

תסמינים

תסמינים של בעיות בעורקי הרגליים כוללים כאבים ברגליים בזמן הליכה (צליעה לסירוגין), כאבים במנוחה, שינויים בצבע העור, פצעים שאינם מחלימים, והתקררות של כף הרגל. במקרים חמורים, עלול להתפתח נמק ברקמות.

שיטות אבחון

האבחון מתבצע באמצעות בדיקה גופנית, מדידת לחץ דם בזרועות וברגליים (ABI), אולטרסאונד דופלר, CT אנגיוגרפיה או MRA. לעיתים נדרשת גם אנגיוגרפיה פולשנית לאבחון מדויק יותר.

אפשרויות טיפול

הטיפול תלוי בחומרת המצב ויכול לכלול שינויי אורח חיים, טיפול תרופתי, או התערבות כירורגית. אפשרויות הניתוח כוללות אנגיופלסטיה וסטנטים (טיפול אנדווסקולרי), או ניתוח מעקפים (ביי-פס) לשיפור זרימת הדם לרגליים.

הכנה לניתוח

ההכנה לניתוח כוללת בדיקות דם, צילומי חזה, ואק"ג. יש להפסיק עישון ולהימנע מאכילה ושתייה לפני הניתוח. הרופא יסביר את הסיכונים והיתרונות של הפרוצדורה ויענה על כל השאלות.

פרטי הניתוח

הניתוח מתבצע תחת הרדמה כללית או אזורית. בניתוח מעקפים, מבוצע חתך באזור המפשעה או הרגל ומושתל כלי דם מלאכותי או וריד מהרגל עצמה. בטיפול אנדווסקולרי, מוחדר צנתר דרך חתך קטן במפשעה ומבוצעת הרחבה של העורק החסום או מושתל סטנט.

סיכונים

סיכונים כוללים דימום, זיהום, תגובה לחומר ניגוד (באנגיוגרפיה), היווצרות קרישי דם, ובמקרים נדירים - פגיעה בכלי דם או עצבים. ישנו גם סיכון לכישלון השתל או הסטנט ולצורך בניתוח חוזר.

טיפול לאחר הניתוח

לאחר הניתוח, המטופל יאושפז למספר ימים. ההחלמה המלאה יכולה להימשך מספר שבועות. חשוב להקפיד על הנחיות הרופא, כולל נטילת תרופות לדילול דם. יש צורך במעקב קבוע, כולל בדיקות אולטרסאונד תקופתיות. שינויי אורח חיים, כמו הפסקת עישון, תזונה בריאה ופעילות גופנית מתונה, חיוניים להצלחת הטיפול לטווח ארוך.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.