הגדרת EMG/EEG
EMG (אלקטרומיוגרפיה) ו-EEG (אלקטרואנצפלוגרפיה) הן בדיקות חשובות בתחום הקרדיולוגיה. EMG בודקת את הפעילות החשמלית של השרירים, בעוד EEG בודקת את הפעילות החשמלית של המוח. בקרדיולוגיה, בדיקות אלו משמשות לאבחון בעיות בלב ובמערכת העצבים הקשורות לתפקוד הלב.
תסמינים המובילים לבדיקה
תסמינים שעשויים להוביל לביצוע EMG/EEG כוללים דפיקות לב לא סדירות, סחרחורות, עילפון, כאבים בחזה, ובעיות בנשימה. בדיקות אלו יכולות לסייע באבחון של הפרעות קצב לב, מחלות שריר הלב, ובעיות במערכת העצבים המשפיעות על תפקוד הלב.
הליך הבדיקה
בבדיקת EMG, מחברים אלקטרודות לעור מעל השרירים הנבדקים. בבדיקת EEG, מחברים אלקטרודות לקרקפת. הבדיקות אינן כואבות ואורכות בדרך כלל בין 30 דקות לשעה. המטופל מתבקש לשכב בנינוחות ולהישאר רגוע במהלך הבדיקה.
פענוח התוצאות
רופא קרדיולוג מנתח את התוצאות כדי לזהות דפוסים חריגים בפעילות החשמלית של השרירים או המוח. תוצאות אלו יכולות לסייע באבחון של מחלות לב שונות, כולל הפרעות קצב, מחלות שריר הלב, ובעיות במערכת העצבים המשפיעות על הלב.
יתרונות הבדיקה
EMG/EEG הן בדיקות לא פולשניות ובטוחות, המספקות מידע חיוני על תפקוד הלב והמערכת העצבית. הן מאפשרות אבחון מדויק של בעיות רבות ומסייעות בתכנון הטיפול המתאים.
מגבלות ואזהרות
למרות שהבדיקות בטוחות בדרך כלל, יש להיזהר במקרים של מטופלים עם קוצבי לב או מכשירים רפואיים מושתלים אחרים. חשוב ליידע את הרופא על כל מצב רפואי קיים לפני ביצוע הבדיקה.
מעקב לאחר הבדיקה
לאחר הבדיקה, הרופא ידון בתוצאות עם המטופל ויציע תוכנית טיפול מתאימה. ייתכן שיהיה צורך בבדיקות נוספות או בשינויים בטיפול הקיים בהתאם לממצאים.
*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.