speciality-background dots image dots image

טיפול באיבוד שתן וצניחה נשית

תיקון איבוד שתן בלתי רצוני וצניחת אברי המין של האישה משפר את איכות החיים והבריאות הכללית.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

אבנים_בדרכי_השתןאבנים_בכליותבעיות_כליות_ומערכת_השתןטיפול_באיבוד_שתן_וצניחה_נשיתהפרעות_במתן_שתןזיהומי_דרכי_שתןזיהומים_בדרכי_השתןזיהומים_ודלף_שתןחסימות_דרכי_שתן_עליונותניתוחים_אורולוגיםאבנים_וניתוחים_אנדוסקופייםאנדואורולוגיה_בלייזרדליות_האשך_/_וריקוצלההידרונפרוזיסמומים_מולדים_בכליהמומים_מולדים_בפיןניתוחי_הסרת_אבניםניתוחי_הסרת_ערמוניתעקמת_הפיןאשך_טמירביצוע_ותיקונים_של_בריתות_מילההיפוספאדיאסעקמת_פיןעקמת_של_הפיןפין_שקועריסוק_אבניםרפלוקס_בדרכי_השתןניתוח_ערמונית_בלייזר_ירוקניתוח_לדליפת_שתן_בנשיםניתוחי_פוריות_ותפקוד_מיני_גברניתוחים_שונים_באיבר_המיןמיקרופניסניתוח_וסקטומיניתוחי_אשכים_ופיןהרחבת_פתח_השופכהטיפולי_כליהאנדרולוגיהכליות_ודרכי_השתןכריתת_אדרנלמומים_ותיקונים_בדרכי_השתן

הגדרת איבוד שתן בלתי רצוני וצניחת אברי המין

איבוד שתן בלתי רצוני וצניחת אברי המין הם מצבים רפואיים המשפיעים על נשים רבות, במיוחד לאחר לידות מרובות או בגיל המעבר. איבוד שתן בלתי רצוני מתבטא בחוסר יכולת לשלוט על השתן, בעוד שצניחת אברי המין כוללת ירידה של הרחם, שלפוחית השתן או הרקטום לתוך הנרתיק.

תסמינים

תסמינים כוללים דליפת שתן בזמן שיעול, צחוק או פעילות גופנית, תחושת כובד או לחץ באגן, כאבים בזמן קיום יחסי מין, וקושי בריקון שלפוחית השתן. נשים עשויות לחוות גם תחושת גוש בנרתיק או מחוץ לו.

שיטות אבחון

אבחון מתבצע באמצעות בדיקה גופנית, בדיקות שתן, ובדיקות הדמיה כמו אולטרסאונד או MRI. רופא נשים יכול לבצע בדיקה פנימית כדי להעריך את מצב האיברים ולבדוק את מידת הצניחה.

אפשרויות טיפול

טיפול כולל תרגילי קיגל לחיזוק שרירי האגן, שימוש בטבעות פיסריות, וטיפולים תרופתיים. במקרים חמורים יותר, ייתכן צורך בניתוח לתיקון הצניחה או השתלת רשת לתמיכה באיברים.

הכנה

הכנה כוללת שיחות עם הרופא על מטרות הטיפול והסיכונים האפשריים. יש לבצע בדיקות דם ושתן לפני הניתוח, ולהפסיק נטילת תרופות מסוימות לפי הנחיות הרופא.

פרטי טיפול

הטיפול הכירורגי מתבצע בהרדמה כללית או אזורית, וכולל תיקון הצניחה באמצעות תפרים או השתלת רשת. הניתוח עשוי להימשך מספר שעות, ולאחריו יש צורך במעקב רפואי צמוד.

סיכונים

סיכונים כוללים זיהום, דימום, כאבים, ותופעות לוואי מההרדמה. יש להיות מודעים לכך שהניתוח עשוי לא לפתור את הבעיה לחלוטין, וייתכן צורך בטיפולים נוספים בעתיד.

טיפול לאחר

מעקב קבוע חשוב להצלחת הטיפול. יש לקבוע פגישות תקופתיות עם הרופא לבדיקת ההחלמה, ולהקפיד על תרגילי קיגל לחיזוק שרירי האגן. יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת במשך מספר שבועות לאחר הניתוח.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.