speciality-background dots image dots image

הפרעות בשומני הדם

הפרעות בשומני הדם הן מצב בו רמות השומנים בדם אינן תקינות. טיפול כולל שינויי אורח חיים ולעיתים תרופות למניעת סיבוכים.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

מחלות_ראומטולוגיותמחלות_ריאומטיותפיברומיאלגיהפיברומיאלגיה_וכאב_אונקולוגיראומטולוגיהטיפול_במחלות_אוטואימוניותדלקות_מפרקיםדלקות_פרקיםמחלות_אוטואימוניותתסמונות_חיסוניות_רב-מערכתיותדלקות_מפרקים_ושדרהדלקות_של_כלי_הדם(Vasculitis)דלקת_מפרקים_מסוריאטיתדלקת_מפרקים_שגרוניתזאבתמחלת_ווגנר_GPAאוסטאופורוזיסדלקת_מפרקיםדלקת_מפרקים_שיגרוניתהפרעות_בשומני_הדםווסקוליטיסוסקוליטיסזאבת_מערכתיתכאב_במפרקיםכאבי_מפרקיםלופוסלופוס_(זאבת)ארתריטיס_טמפורליתמחלות_מפרקים_ודלקותמחלות_עצבים_ושריריםדלקות_שריריםגאוטדלקות_כרונית_בגוףפסאודוגאוטמחלת_פג’טפולימיאלגיה_ריאומטיקהפולימיוזיטיס_ודרמטומיוזיטיספולימיילגיה_ראומטיקהמחלות_ניווניות_של_המפרקיםשיגדוןתסמונת_סיוגרןראומטולוגיה_ילדיםמחלות_רקמת_חיבור_סקלרודרמה_קדחת_ים_תיכוניתמחלות_חום_חוזרותדלקת_פרקים_בילדיםמחלות_פרקים_בילדים

מהן הפרעות בשומני הדם?

הפרעות בשומני הדם, או דיסליפידמיה, הן מצבים בהם רמות השומנים בדם אינן תקינות. זה כולל רמות גבוהות של כולסטרול כללי, כולסטרול LDL ("הרע"), טריגליצרידים, או רמות נמוכות של כולסטרול HDL ("הטוב").

גורמי סיכון ותסמינים

גורמי סיכון כוללים תזונה עשירה בשומנים רוויים, חוסר פעילות גופנית, עישון, השמנת יתר, גיל מתקדם וגורמים גנטיים. לרוב, הפרעות בשומני הדם אינן מלוות בתסמינים ומתגלות בבדיקות דם שגרתיות.

אבחון וטיפול

האבחון נעשה באמצעות בדיקת דם הבודקת את רמות השומנים השונים. הטיפול כולל שינויים באורח החיים ובמקרים מסוימים טיפול תרופתי:

  • תזונה דלת שומן רווי וכולסטרול
  • הגברת פעילות גופנית
  • הפסקת עישון
  • שמירה על משקל תקין
  • טיפול תרופתי כגון סטטינים, פיברטים או חוסמי ספיגת כולסטרול

חשיבות הטיפול

טיפול בהפרעות בשומני הדם חיוני למניעת מחלות לב וכלי דם. רמות גבוהות של כולסטרול ושומנים בדם מגבירות את הסיכון להתפתחות טרשת עורקים, התקפי לב ושבץ מוחי. טיפול מוקדם ומעקב רפואי קבוע יכולים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות אלו ולשפר את איכות החיים.

מעקב ובקרה

לאחר אבחון הפרעה בשומני הדם, חשוב לבצע בדיקות דם תקופתיות לניטור רמות השומנים ולהתאמת הטיפול במידת הצורך. שיתוף פעולה עם הרופא המטפל וביצוע השינויים הנדרשים באורח החיים הם מפתח להצלחת הטיפול ולשמירה על בריאות הלב וכלי הדם לאורך זמן.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.